Pred končnico državnega prvenstva bi se najprej radi dotaknili letošnje sezone, ki je bila precej stresna. Po odhodu podjetja Merkur smo našli novega generalnega sponzorja in sicer podjetje i-Vent na čelu z g.Milanom Kustrom.

 V letošnji sezoni smo nanizali že dva vrhunska rezultata in sicer 2. mesto v srednjeevropski ligi MEVZA ter 2. mesto v Pokalu Slovenije, kar je velik uspeh za klub saj smo dokazali, da je odbojka v Mariboru še kako živa in dosega vrhunske rezultate kljub krepko nižjemu proračunu ostalih ekip.

 S ponosom sporočamo, da v klubu na mestu glavnega trenerja 1. ekipe ostaja Sebastijan Škorc, ki ga odbojkarski javnosti ne rabimo predstavljati. Kot igralec je s tremi klubi zaigral v Ligi prvakov, bil nepogrešljiv član slovenske reprezentance. Kot trener je z našim klubom v sezoni 20/21 osvojil državno prvenstvo in je gonilna sila našega kluba. Deloval je tudi v slovenski reprezentanci, kjer je bil pomočnik selektorja in osvojil dve medalji na evropskem prvenstvu. Z pomlajeno ekipo je dosegel letos spet vrh slovenske odbojke (srednjeevropska liga MEVZA, pokal Slovenije) v sredo pa čaka naše fante še končnica državnega prvenstva – prva tekma polfinala 1.Sportklub lige.

 

Izjava Sebastijana Škorca: „Delati v domačem okolju in z najboljšimi sodelavci v najlepšem mestu je nekaj najlepšega. Z g.Kustrom in g.Prišenkom smo se dogovorili za sodelovanje zelo hitro in želja vseh je, da odbojka nadaljuje uspešno zgodbo v mestu in da se borimo za najvišja mesta. Trenirali bomo še naprej veliko in tako rastli kot ekipa. Igralci pa se bodo razvijali in trkali na vrata reprezentance. Kot klub smo v zadnjih 4-5 letih dali največ reprezentatov in to nam je vodilo za naprej. Hvala klubu za izkazano zaupanje, hvala družini, ki mi stoji ob strani in seveda hvala sodelavcem saj brez njih ne bi bilo vseh teh rezultatov“.

 

Izjava g.Gregor Prišenk: „Veseli smo, da je trener Sebastijan Škorc podaljšal pogodbo z našim klubom. On je zelo pomemben del mozaika, ki ga gradimo. Verjamemo, da je tudi on zadovoljen v naši sredini, kar dokazuje z več kot uspešnim delom. Verjamem v uspešen zaključek letošnje sezone, kjer imamo še  vedno možnosti za naslov državnega prvaka, kot tudi v zelo uspešno naslednjo sezono, ko se bomo spet podali v boj za vse lovorike. Hkrati bi rad povedal, da smo v klubu zelo veseli, da se nam je pridružil g.Kuster, ki bo na skupščini kluba, ki bo v kratkem postal tudi nov predsednik klub.„

 

Prav tako v klubu ostajajo tudi najožji sodelavec Sebastijana Škorca. To je Alen Kranjc, nepogrešljiv člen trenerskega štaba in desna roka Sebastijana Škorca.

 Z nami pa ostaja tudi kondicijski trener Jure Muršec in statistik 1. ekipe ter trener mlajših kategorij v klubu Filip Leva.

 

Sorodne novice