V Luksemburgu je ta teden potekal žreb za evropska klubska tekmovanja v prihajajoči sezoni.

Odbojkarji Merkurja se bodo v prvem krogu CEV Challenge Cup pomerili z ekipo Akaa Volley, ki prihaja iz Finske.

Slovenija bo letos v evropskih tekmovanjih v moški konkurenci poleg mariborske ekipe imela še štiri predstavnike. ACH Volley je žreb lige prvakov namenil skupino B (Trentino, Tours ter Rzeszow), Calcit Volley se bo pomeril z norveškim Vikingom, Panvita Pomgrad s ciprsko Omonio, Hiša na Kolesih Triglav pa bo merila moči z bolgarsko Deyo.

 

Izjave po znanem prvem nasprotniku:

Trener OK Merkur Maribor, Sebastijan Škorc: V evropskih pokalih nam je žreb namenil finsko ekipo Akaa, ki je lansko sezono imela dobro sezono in je sestavljena iz Finskih odbojkarjev in dveh kakovostnih tujcev. Z analizo nasprotnika bomo začeli takoj, ko se tudi pri njih državno prvenstvo začne in se nanje dobro pripravili in jih preučili ter potem na igrišču dali vse od sebe, da se uvrstimo v naslednji krog, kjer zmagovalca te tekme čaka ekipa iz Kraljeva.

Kapetan OK Merkur Maribor, Žiga Donik: V prihajajoči sezoni smo že dobili tekmeca v prvem krogu pokala Challenge. Pomerili se bomo s finsko ekipo Akaa Volley. Tekem se že veselimo, želimo pokazati čim boljšo igro tudi v mednarodnih tekmovanjih in se uvrstiti v naslednji krog.

Sorodne novice