V OK Merkur Maribor pozdravljamo novi dve okrepitvi. Na položaju sprejemalca se ekipi pridružuje perspektivni 24-letni Martin Valenčič ter otrok našega kluba 23-letni Marin Novak.

Martin je bil v prejšnji sezoni član OK Črnuč, medtem ko je Marin po sezoni v Murski Soboti v prejšnji sezoni branil barve Šempetra v 1.B ligi.

Izjava Sebastijan Škorc: “S prihodom Martina Valenčiča smo dobili še enega mladega perspektivnega igralca, ki je iz sezone v sezono napredoval in bo v naslednji sezoni velik doprinos naši mladi ekipi.

V klub se po nekaj letih vrača naš otrok kluba Marin Novak, ki bo z Grego Pernušem tvoril podajalski par, kjer smo po odhodu Nejca Najdiča v Marinu našli to, kar smo iskali.”

Izjava Martin Valenčič: “Vesel sem, da se bom lahko v naslednji sezoni pridružil mladi in kakovostni ekipi Merkurja. Menim, da lahko tam odbojkarsko še veliko napredujem. v prihodnji sezoni ciljamo na najvišja mesta v domači kot srednjeevropski ligi. Kar nekaj igralcev poznam že iz prejšnjih let in mislim, da se bom z ekipo hitro ujel. Začetka nove sezone se že zelo veselim.

Izjava Marin Novak: “Občutki ob povratku v matični klub po osmih letih so izjemni. Maribor se je v tem času se vrnil med najboljše ekipe v Sloveniji ter uspešno igra tudi v evropskih tekmovanjih. S trdim delom vsak dan se bom trudil upravičiti trenerjevo zaupanje vame ter iskal svojo priložnost, da se dokažem.

 

Trenutna zasedba v sezoni 23/24:

Podajač: Gregor Pernuš, Marin Novak

Korektorja: Connor McConnell in Sani Adžović

Libero: Žiga Kumer

Sprejemalca: Rok Bračko, Žiga Donik, Martin Valenčič

Blokerji: Janez Janž Kržič, Miha Fink, Timotej Vodušek.

Sorodne novice